http://openlocalgov.blogspot.com/

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Χαιρετισμός του Γιάννη Μπουτάρη στην Ημερίδα

Αγαπητοί φίλοι και φίλες της Δημοκρατικής Αριστεράς,
λογαριάστε κι εμένα ως παρόντα στις εργασίες της διημερίδας σας. Το υπερφορτωμένο πρόγραμμά μου είναι ο μοναδικός λόγος που εμποδίζει –αν και θα την επιθυμούσα- τη φυσική μου παρουσία στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και χρήσιμη συνάντησή σας για την αυτοδιοίκηση.
Οι τεράστιες δυσκολίες αλλά και οι πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα μας απαιτούν σοβαρές επεξεργασίες και τεκμηριωμένες προτάσεις για τη θετική έξοδο από την κρίση αλλά και για την ανασυγκρότηση της χώρας προς όφελος της κοινωνίας που περνάει δύσκολες μέρες και υποβάλλεται σε δυσβάστακτες θυσίες.
Εγώ προσωπικά αλλά και η παράταξη της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» έχουμε αυξημένες προσδοκίες από τη «Δημοκρατική Αριστερά», έναν πολιτικό οργανισμό με πλούσιο έμψυχο δυναμικό και με σύγχρονες μεταρρυθμιστικές αντιλήψεις, που μπορούν να φανούν εξαιρετικά χρήσιμες για την ανορθωτική πορεία της Ελλάδας.
Ιδιαίτερα, η μεταρρύθμιση της ΤΑ με την αποκέντρωση, τη συμμετοχή του πολίτη και τις προσπάθειες για τοπική ανάπτυξη και κοινωνική αλληλεγγύη είναι οι κοινοί στόχοι τους οποίους μοιραζόμαστε με τη Δ.Α. και με όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που συμμετέχουν σ’ αυτό το δύσκολο αλλά ενδιαφέρον εγχείρημα.
Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες σας και αναμένω με ενδιαφέρον τα συμπεράσματά σας.
Γιάννης Μπουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου